2,934
30 min
onbekende koks

Spaghetti met pistachepesto en oude kaas

Bereidings tijd: 30 min

Aantal: 4

Ingredienten

– 400 g spaghetti
– stukje oude of Parmezaanse kaas van ± 100 g
– handvol blaadjes basilicum, blaadjes gescheurd

voor de pistachepesto:
– 1 tl citroenrasp
– ½ dopje cognac of rum
– 1 bosje basilicum (25 g)
– 1 bosje peterselie (25 g)
– 150 g gepelde pistachenoten
– 125 ml extra vierge olijfolie
– 1 grote teen knoflook, geperst
– 2 romatomaten, ontveld en in blokjes

bereidingswijze

1. Verhit 2 el olie en bak de tomaten ± 3-4 minuten op laag vuur.
2. Snijd het blad van de peterselie en basilicum grof.
3. Doe de tomaten, kruiden, knoflook, citroenrasp en pistachenoten in de keukenmachine en pureer tot een vrij grof, maar egaal mengsel. Roer geleidelijk de rest van de olie erdoor tot een mooie dikke saus ontstaat.
4. Breng op smaak met zout en peper en een paar druppels cognac of rum.
5. Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.
6. Bewaar een paar eetlepels kookwater en doe ze in de schaal.
7. Schaaf de kaas in flinters.
8. Schep de spaghetti door het kookwater en schep de pesto er gelijkmatig door.
9. Bestrooi met de helft van de kaas en het basilicum en geef de rest erbij.

Waardering

(2 beoordelingen)