Bereidings tijd: 35 minuten
Aantal: 2-mrt
Ingredienten
– peper en zout
– 2 eetlepels boter
– 3 eetlepels creme fraîche
– 1 theelepel milde mosterd
– 100 gram gekookte garnalen
– 100 gram broccoli in roosjes
– een klein scheutje citroensap
– 1 teentje knoflook, fijngesneden
– 100 gram prei, heel fijn gesneden
– 100 gram verse spinazie, fijngesneden
– 400 gram witte vis, in kleine stukjes gesneden
– 400 gram kruimige aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Kook of stoom de aardappelen gaar in een minuut of 15.
3. Kook of stoom ondertussen ook de broccoliroosjes in 3 minuten zacht, ze moeten felgroen blijven.
4. Stamp de aardappelen met de broccoli en de helft van de boter tot een grove puree.
5. Verhit de rest van de boter in een koekenpan, bak de prei vijf minuten en voeg de knoflook toe.
6. Als de prei en knoflook zacht zijn, voeg je de vis toe die je nog drie minuten meebakt.
7. Draai het vuur lager en voeg de creme fraîche, mosterd, garnalen en spinazie toe.
8. Schep alles goed door en breng op smaak met peper en een scheutje citroensap.
9. Schep het geheel in een ovenschaal en verdeel de puree erover.
10. Zet de schaal vijftien minuten in de oven, totdat je schotel mooi goudbruin is.