Bereidings tijd: 60 minuten
Aantal: 4
Ingredienten
– 2 eieren
– 125 ml koffieroom
– 5 plakjes bladerdeeg
– 75 g zachte geitenkaas
– 1 sjalotje, fijngesneden
– 300 g verse spinazie, gewassen
– 1 teentje knoflook, fijngesneden
– 5 zongedroogde tomaatjes, in stukjes gesneden
bereidingswijze
1. Verwarm de oven op 180 g en vet de bakvorm in.
2. Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg en druk de naden goed dicht.
3. Verwijder het overhangende bladerdeeg.
4. Fruit het sjalotje in wat olie in een hoge pan en voeg vervolgens de spinazie toe.
5. Laat de spinazie slinken en druk vervolgens in een vergiet het overtollige vocht eruit.
6. Voeg de stukjes tomaat toe en leg het mengsel in de bakvorm.
7. Kluts de eieren los met de room.
8. Verbrokkel de kaas over de spinazie en giet het ei-roommengsel hierover heen.
9. Bak de taart zo’n 40 á 45 minuten.
10. Laat de taart een klein beetje afkoelen voordat je hem serveert.