2,865
200 min
onbekende koks

Sudderlapjes met tomaat

Bereidings tijd: 200 min

Aantal: 4

Ingredienten

– 2 uien
– 3 tomaten
– cayennepeper
– 1 laurierblaadje
– 2 el tomatenpuree
– 4 runderlapjes à 150 g
– 3 el Conimex Ketjap Manis
– 200 ml Knorr Rundvleesbouillon
– Croma voor bakken & braden – Vloeibaar

bereidingswijze

1. Leg het vlees een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vast een beetje op temperatuur kan komen. Pel en snijd de uien in ringen.
Was en snijd de tomaten in grove stukken.

2. Dep de sudderlapjes vlak voor het bakken droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en een halve theelepel cayennepeper.

3. Verwarm 8 eetlepels Croma voor bakken & braden – Vloeibaar in een braadpan en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak het vlees snel aan beide kanten lichtbruin.

4. Bak de ui en de tomaten op een matig vuur ongeveer 3 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en het laurierblaadje toe en bak nog een minuutje.

5. Voeg de bouillon toe en breng dit op hoog vuur aan de kook. Houd het tegen de kook aan en sudder het vlees in 2,5 – 3 uur, met een deksel half op de pan, op het allerlaagste pitje gaar.

6. Voeg naar smaak zout, peper en ketjap toe en laat nog even pruttelen.

Waardering

(8 beoordelingen)