3,469
45 min
onbekende koks

Thaise kerrie met zeeduivel

Bereidings tijd: 45 min

Aantal: 4

Ingredienten

– 2 el suiker
– 2 el vissaus
– thaise kerrie
– 100 ml kokosmelk
– sap van 1 limoen
– 600 ml visbouillon
– 1 tl gemalen komijn
– 2 el zonnebloemolie
– 1 tl gemalen koriander
– 4 blaadjes limoen, gescheurd
– 4 teentjes knoflook, uitgeperst
– fijngeraspte schil van 1 limoen
– 6 sjalotjes, heel fijn gesneden
– 6 el fijngehakte verse koriander
– 2 tl fijngesneden vers citroengras
– 2 el fijngeraspte verse galangawortel
– 125 g kleine suikererwten (sugarsnaps)
– 500 g zeeduivelfilets, in plakken gesneden
– 1 el fijngehakte verse koriander om te garneren
– 1 rode paprika, zonder zaden en in reepjes gesneden
– 1 verse rode chilipeper, zonder zaden en fijngesneden
– 275 g jonge nieuwe aardappelen, geschrapt en gehalveerd

bereidingswijze

1. Meng alle ingredienten voor de Thaise kerrie en voeg 6 eetlepels water toe. (Als u een keukenmachine hebt, hoeft u niet alle ingredienten van tevoren fijn te snijden en te hakken. De machine zal ze dan fijnhakken en met het water tot een smeuïge massa mengen.)

2. Verhit de olie in een braadpan met antiaanbaklaag. Voeg de kerrie toe en laat 5 minuten bakken, terwijl u vaak roert, tot het water is verdampt en de sjalotjes zacht zijn en kleur krijgen.

3. Giet de visbouillon en de vissaus in de pan en voeg de suiker, de aardappelen en de rode paprika toe. Breng het aan de kook, dek de pan af en laat circa 10 minuten koken of tot de aardappelen bijna gaar zijn.

4. Voeg de zeeduivel, de suikererwten en de kokosmelk toe, dek opnieuw af en laat 5 minuten koken of tot de vis gemakkelijk uit elkaar valt. Haal de pan van het vuur, voeg het limoensap toe en strooi de koriander erover. Serveer heet.

Waardering

(3 beoordelingen)