1,307
25 min
onbekende koks

Valentijn dubbeldekkers

Bereidings tijd: 25 min

Aantal: 15

Ingredienten

Voor de koekjes:
– 1 eidooier
– snufje zout
– 225 gram boter
– 250 gram bloem
– 25 gram cacao poeder
– 2 theelepels vanille aroma
– 140 gram witte basterdsuiker

Voor de vanillecreme:
– 25 gram boter
– 2 eetlepels melk
– 225 gram poedersuiker
– 1 theelepel vanille aroma

bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 190 graden
2. Mix de boter en suiker romig in een kom.
3. Voeg de eidooier en het vanille aroma toe.
4. Zeef vervolgens de bloem, cacao en zout boven de kom en meng dit alles goed door elkaar en maak er een bal van, laat deze bal een klein uurtje rusten in de koelkast.
5. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
6. Verdeel het deeg in 30 balletjes. Druk de balletjes een beetje plat en maak de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel.
7. Voor het hart relief druk je een uitstekertje voor de helft in het deeg, je stempelt als het ware.
8. Bak de koekjes in 15 minuten gaar, laat ze nog even afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een rooster om verder af te koelen.
9. Smelt de boter in een schaaltje en zeef de poedersuiker erboven.
10. Schenk de melk erbij en voeg het vanille aroma toe, meng dit tot een glad mengsel.

Waardering

(2 beoordelingen)