3,333
50 min
onbekende koks

Vietnamese lenterolletjes

Bereidings tijd: 50 min

Aantal: 8

Ingredienten

– 50 ml water
– 2 eetlepels suiker
– 3 eetlepels hoisinsaus
– 2 dessertlepels vissaus
– 2 eetlepels vers limoensap
– 2 blaadjes sla, fijngesneden
– 1/2 theelepel knoflook-chilisaus
– 1 teentje knoflook, fijngesneden
– 3 eetlepels verse munt, fijngesneden
– 1 theelepel pinda’s, zeer fijn gehakt
– 50 gr rijstvermicelli of rijstnoedels
– 3 eetlepels verse koriander, fijngesneden
– 8 spring roll of rijstpapier of loempiavellen
– 1 1/3 eetlepels verse Thaise basilicum, fijngesneden
– 8 grote gekookte garnalen, gepeld, schoongemaakt en gehalveerd

bereidingswijze

1. Een middelgrote sauspan met water aan de kook brengen en daarin de vermicelli in 3-5 minuten al dente koken. Afgieten en goed afspoelen met koud water zodat de vermicelli niet vastkleeft.

2. Een grote kom vullen met warm water en de vellen elk 1 seconde in het water dippen om te weken. Plat uitleggen en over het midden in een lijn vullen 2 halve garnalen, een handje noedels, basilicum, munt, koriander en sla. Aan beide kanten ong. 5 cm van de rand vrijlaten.

3. De lege randen naar binnen vouwen en het vel tot een stevige rol draaien. Beginnen met de kant met sla. Procedure herhalen met de resterende ingredienten.

4. In een kopje vissaus, water, limoensap, knoflook, suiker en chilisaus vermengen.

5. In een ander kopje de hoisinsaus met stukjes pinda vermengen.

6. Serveer de lenterolletjes met de vissaus- en hoisinsausdip.

Waardering

(4 beoordelingen)