Bereidings tijd: 30 minuten
Aantal: 6
Ingredienten
– kaneel
– 1 sinaasappel
– evt poedersuiker
– 125 g creme fraiche
– bloem, om te bestuiven
– 1 tl vanillepasta of extract
– ca 200 g kant-en-klaar bladerdeeg
– 5 el lichtbruine fijne tafelsuiker
bereidingswijze
1. Bestuif een schoon werkvlak met bloem.
2. Rol het bladerdeeg uit tot het 20 x 20 cm is.
3. Strooi er een paar flinke snuffen kaneel over, rol het deeg als een soort Zwitserse rol op en snijd hem in 6 plakjes.
4. Leg een plakje in elk van de 6 kuipjes van een muffinvorm en druk het deeg er met je duim in zodat de onderkant plat is en er een klein randje deeg bovenuit steekt.
5. Zet ze boven in de hete oven en bak ze 8 tot 10 minuten (zet de kookwekker), of tot ze licht goudbruin zijn.
6. Schep creme fraiche in een kleine kom.
7. Doe het ei, de vanillepasta, 1 el tafelsuiker en de geraspte schil van 1 sinaasappel bij. Meng alles goed.
8. Haal de muffinvorm uit de oven en druk het opgeblazen deeg met een theelepel rondom tegen de rand om ruimte voor de vulling te maken.
9. Schep het mengsel van creme fraiche in de vormpjes en zet ze terug in de oven.
10. Zet de kookwekker op 8 minuten.
11. Haal uit de oven en serveer met een beetje poedersuiker en kaneel.