793
15 minuten
onbekende koks

Walnoot-ahornfudge

Bereidings tijd: 15 minuten

Aantal: 18

Ingredienten

– 60 gram boter
– 1 theelepel ahornextract
– 175 gram walnoten in stukjes
– 415 ml gezoete gecondenseerde melk
– 540 gram witte chocolade chips (of een reep witte chocolade in stukjes gebroken)

bereidingswijze

1. Vet een vierkante glazen ovenschaal van ongeveer 20×20 cm in en bekleed met een vel bakpapier van 20×30 cm. De uiteinden hangen dus over de rand van de schaal.
2. Laat de witte chocolade, gecondenseerde melk en boter smelten in een magnetronbestendige schaal, in intervallen van 30 seconden, roer na elke 30 seconden, gedurende 1 tot 3 minuten (afhankelijk van uw magnetron).
3. Kijk uit voor oververhitten want de chocolade kan verbranden.
4. Roer ahornextract erdoor en meng goed, en voeg dan de walnoten toe.
5. Giet het chocolademengsel in de ovenschaal, en zet in de koelkast tot het stevig is, ongeveer 1 uur.
6. Verwijder de fudge door het optillen van het bakpapier en snijd in blokjes.

Waardering

(2 beoordelingen)