Bereidings tijd: 20 min
Aantal: 4
Ingredienten
– 1 pot krachtbouillon rundvlees (350 ml)
– 150 g penne (pasta, zak 500 g)
– 1 duobakje Provençaalse magere spekreepjes (250 g)
– 250 g spruitjes (zak 500 g), gehalveerd
– 2 uien, in halve ringen
– 1 winterpeen (250 g), in halve plakjes
– 1 pot witte bonen (330 g)
bereidingswijze
Bereiden
Verdun de bouillon volgens de aanwijzingen op de pot. Breng de bouillon aan de kook, strooi de penne erbij en kook deze gaar in 12 minuten. Bak de spekreepjes zachtjes uit, schep de groenten erbij en roerbak op laag vuur 5 minuten. Schep de groenten met spekjes bij de soep in de pan, voeg de witte bonen met vocht toe en breng de soep al roerend weer aan de kook. Breng de soep op smaak met peper en zout (en eventueel wat nootmuskaat). Serveer de soep in 4 borden of kommen.