814
90 minuten
onbekende koks

Winterse appeltaart

Bereidings tijd: 90 minuten

Aantal: 8

Ingredienten

– 4-6 appels
– een half ei
– poedersuiker
– 260 gram bloem
– snuf grof zeezout
– 1 theelepel bakpoeder
– 120 gram witte basterdsuiker
– 100 gram kruidnootjes of speculaasjes
– koude appelcompote (zelfgemaakt of kant-en-klare)
– 160 gram koude, ongezouten roomboter + een klein beetje boter om te bestrijken

bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom en doe daar de koude boter in blokjes bij.
3. Voeg de snuf zeezout en het suiker erbij en mix tot een kruimelig deeg.
4. Klop een eitje los in een kommetje en voeg daarvan de helft toe aan het deeg.
5. Kneed het tot een soepel deeg en laat het verpakt in plastic folie minimaal een half uur in de koelkast rusten.
6. Beleg een vorm van 24 centimeter met bakpapier en/of vet de vorm in met een beetje roomboter.
7. Schil de appels en snijd ze in partjes.
8. Rol het deeg uit en beleg daarmee de vorm.
9. Verkruimel de speculaasjes of kruinoten en bestrooi daarmee de bodem.
10. Vul de vorm met de zelfgemaakte of kant-en-klare koude appelcompote.
11. Leg de appelpartjes over de compote heen.
12. Bestrijk de taart lichtjes met een beetje losgeklopt ei voor een mooie glans.
13. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten goudbruin.
14. Even laten afkoelen en bestrooien met poedersuiker voor een mooi winters effect!

TIP! Serveer met een bolletje roomijs of een lepel creme fraîche om er echt een feestje van te maken!

Waardering

(0 beoordelingen)