7,989
15 minuten
onbekende koks

Witlofsalade met feta, sinaasappel en walnoten van restaurant Moro

Bereidings tijd: 15 minuten

Aantal: 4

Ingredienten

– 4 eetlepels extra vergine olijfolie
– 1 eetlepel rodewijnazijn, met een mespunt suiker als hij erg zuur is
– 2 grote sinaasappels of 3 bloedsinaasappels
– 3 struikjes witlof, zonder buitenste bladeren, bladeren losgemaakt, heel of in stukjes van 2 cm
– ca. 20 g verse bladpeterselie, alleen de blaadjes
– 1 eetlepel verse oreganoblaadjes, grote blaadjes grofgehakt
– ½ kleine rode ui, in zo dun mogelijke ringen
– 100 g feta
– 150 g walnotenhelften
– 50 g vettige zwarte olijven

bereidingswijze

Klop voor de dressing de olie en azijn tot een emulsie en breng op smaak met zout en peper. Snijd met een klein scherp mes, bij voorkeur gekarteld, de schil en alle witte onderschil van de sinaasappels. Houd de sinaasappels heel en snijd ze in plakken van ½ tot 1 cm dik. Leg de plakken sinaasappel in een grote slakom. Voeg het witlof toe met de peterselie, oregano en ui en schenk de dressing erover. Meng alles goed. Verkruimel de feta erover en strooi er de walnoten en olijven over.

Waardering

(27 beoordelingen)