Bereidings tijd: 60 minuten
Aantal: 6
Ingredienten
– 3 eieren
– 150 gram boter
– 150 gram suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 100 gram witte chocolade
– 180 gram zelfrijzend bakmeel
– 10 Oreokoekjes met witte chocolade, in grove stukjes gehakt
Voor de topping:
– 25 gram roomboter
– 3 eetlepels roomkaas
– 200 gram poedersuiker
– 200 gram witte chocolade
bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Smelt de chocolade in een kom boven een pannetje kokend water.
3. Terwijl je chocolade smelt, klop je in een andere kom de boter los met de suiker en vanillesuiker.
4. Voeg nu een voor een de eieren toe en klop los. Voeg de chocolade toe.
5. Mix tenslotte het zelfrijzend bakmeel en de Oreokoekjes erdoor.
6. Giet het mengsel in de bakvorm.
7. Bak de taart 40 minuten, totdat de bovenkant mooi goudbruin is.
8. Laat de taart helemaal afkoelen en maak dan de topping.
9. Smelt de repen chocolade boven een pannetje en roer samen met de poedersuiker, roomkaas en roomboter tot een kleverige massa.
10. Besmeer je taart met de topping en laat deze goed afkoelen. Maak af met kaarsjes en andere leuke versiersels.