3,295
bereidingstijd 20 min, wachten 15 min
onbekende koks

Yorkhamtaartjes

Bereidings tijd: bereidingstijd 20 min, wachten 15 min

Aantal: 4

Ingredienten

– 6 eieren, losgeklopt
– 1 bekertje slagroom (125 ml)
– 70 g cheddar (kaas), geraspt
– 200 g Yorkham naturel gesneden, in stukjes
– 1 pak tuinerwten extra fijn (450 g, diepvries)
– 1/2 pak gesneden bladspinazie (a 450 g, diepvries)
– 2 potten kikkererwten (a 350 g, biologisch), uitgelekt

bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de ham met de helft van de bevroren tuinerwten, de eieren, slagroom, peper en zout. Schep het mengsel in de holtes van de bakvorm en bestrooi met kaas. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

2. Verwarm ondertussen de spinazie 8 min. in een ruime pan. Kook ondertussen de rest van de tuinerwten in water met wat zout in 3 min. beetgaar. Giet af en meng met de spinazie. Voeg de kikkererwten toe en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met peper en zout.

3. Haal de taartjes uit de oven. Verdeel het spinazie-erwtenmengsel over 4 borden en leg op elk bord 3 taartjes.

Waardering

(15 beoordelingen)