1,864
1 uur
onbekende koks

Zeeuwse kaneelkoekjes

Bereidings tijd: 1 uur

Aantal: 4

Ingredienten

– snufje zout
– 1 losgeklopt ei
– 5 g gemalen kaneel
– 50 g vloeibare honing
– 150 g boter of margarine
– 70 g bruine basterdsuiker
– 250 g Koopmans Bakkers Zelfrijzend Bakmeel

Materialen:
– bakpapier

bereidingswijze

Oventemperatuur:
Elektrische oven: 180°C
Heteluchtoven: 160°C
Gasoven: stand 3-4

1. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
2. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg het Bakkers Zelfrijzend Bakmeel, honing, bruine basterdsuiker, kaneel, de helft van het losgeklopte ei en zout toe.
3. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.
4. Verdeel het deeg in 2 gelijke delen en maak er 2 deegrollen van met een lengte van 20 cm lang.
5. Plaats de deegrollen 30 minuten in de koelkast.
6. Beleg de bakplaat met bakpapier.
7. Snijd de deegrollen in 20 plakjes van ca. 1 cm. Leg de deegrondjes met voldoende tussenruimte op de bakplaat en bestrijk ze met ei.
8. Bak de Zeeuwse kaneelkoekjes in ca. 15 minuten gaar.

Waardering

(18 beoordelingen)