Bereidings tijd: 1 uur
Aantal: 8
Ingredienten
– 340 ml water
– 180 ml azijn
– 340 ml ketjap
– 3 laurierblaadjes
– 3 eetlepels honing
– 1 1/2 eetlepel knoflook, fijngesneden
– 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
– 1 1/2 kg kippenbouten, zonder vel of bot
bereidingswijze
De barbecue goed heet laten worden en een rooster licht met olie invetten.
In een grote pan ketjap, water, azijn, honing, knoflook, laurierblad en peper aan de kook brengen. Kip toevoegen, vuur laag zetten, de pan afdekken en 35-40 minuten laten sudderen.
Haal de kip uit de pan en op een stuk keukenrol laten uitlekken. Apart zetten. Laurierblad verwijderen. De saus weer aan de kook brengen en tot ong. 300 ml laten inkoken.
De kip op de voorverwarmde barbecue ong. 5 minuten per kant krokant bruin roosteren. Serveren met de resterende marinade.