6,787
50 min
onbekende koks

Appel-havermoutkoekjes

Bereidings tijd: 50 min

Aantal: 48 stuks

Ingredienten

– 1 ei
– 175 gr honing
– 130 gr havermoutvlokken
– 3/4 theelepel kaneelpoeder
– 1 theelepel vanille-extract
– 90 gr grofgemalen volkorenmeel
– 1 appel, geboord en in stukjes
– 110 gr boter, op kamertemperatuur
– 1/2 theelepel soda bicarbonaat (baksoda)

bereidingswijze

1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5. Bakplaten invetten of bedekken met bakpapier.

2. In een grote kom boter, honing, ei en vanille tot een luchtige massa kloppen.

3. Volkorenmeel, soda bicarbonaat en kaneel toevoegen. Vervolgens havermout en appel toevoegen. Met een theelepel het beslag over de bakplaten verdelen, 1 theelepel per koekje.

4. Gedurende 8-10 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Laat de koekjes gedurende 5 minuten op de bakplaat afkoelen, alvorens ze op een rooster volledig te laten afkoelen.

Waardering

(29 beoordelingen)