Bereidings tijd: 20 min
Aantal: 20 stuks
Ingredienten
– 1 ei geklopt
– zout en peper
– 1 ui fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 blik tonijn uitgelekt
– 2 theelepels citroensap
– 1 eetlepel ras el hanout
– 2 theelepels knoflookpuree
– half bosje korinader fijngehakt
– 2 50 gram middelgrote gamba’s in plakjes
– 10 vellen fillodeeg in de breedte doormidden
– 2 middelgrote aardappels gekookt en in blokjes
bereidingswijze
1. Laat de vellen fillodeeg ontdooien.
2. Bak in een ruime pan de ui, knoflook en de gamba’s in de 2 eetlepels olijfolie voor 4 minuten, voeg de tonijn, aardappel en de koriander toe goed mengen en ras el hanout zout en peper toevoegen en op smaak brengen met het citroensap.
3.Laat het mengsel afkoelen.
4. Snij de fillodeeg vellen doormidden.
5. 1 eetlepel van het mengsel per velletje en vouw ze in driehoekjes en plak het vast met het opgeklopte ei.
6. Ga hiermee door tot je alle 20 vellen hebt gebruikt.
7. Frituren in olie en goed laten uitlekken.