1,890
1 uur
onbekende koks

Broodjes met noten en rozijnen

Bereidings tijd: 1 uur

Aantal: 8

Ingredienten

– 375 gram bloem
– 150 gram granola
– 1 theelepel honing
– 1,5 theelepel zout
– 260 ml handwarm water
– 3 eetlepels melkpoeder
– 2 eetlepels zonnebloemolie
– 1,5 theelepel gedroogde gist

Voor de bovenkant:
– 2 eetlepels melk
– 3 eetlepels havermout

bereidingswijze

1. Stop alle ingredienten voor het deeg in de mengkom van de broodbakmachine. Zorg dat je het zout en de gist in verschillende hoeken strooit. Zet de machine op de deegstand.

2. Bestuif een werkblad lichtjes met bloem. Je hebt niet zoveel bloem nodig, het deeg is namelijk niet plakkerig. Leg het deeg op het werkblad.

3. Bedek twee bakplaten met bakpapier.

4. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Vorm er ronde bolletjes van en verdeel ze over de bakplaten (laat genoeg ruimte tussen de broodjes, zodat ze kunnen rijzen).

5. Laat de broodjes nog eens een half uur op een warme plek rijzen.

6. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.

7. Bestrijk de broodjes lichtjes met de melk en bestrooi met de havermout.

8. Bak de broodjes in 15 – 20 minuten gaar. Draai het bakblik halverwege om, zodat alle kanten goed bruin worden.

9. Laat de broodjes afkoelen op een rooster. Zowel warm als koud zijn ze heerlijk!

Waardering

(5 beoordelingen)