Bereidings tijd: 20 minuten
Aantal: 4
Ingredienten
– 500 g rijpe tomaten, ontveld, zonder zaadjes en in stukjes
– 150 g ontbijtspek, in dunne reepjes
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 200 g kastanjechampignons, in plakjes
– 300 g penne rigate
– 3 eetlepels olijfolie
– 80 g geraspte Parmezaanse kaas
– 1 rode paprika, in stukjes
– 4 gedroogde pepertjes
bereidingswijze
* Kook de pennen in een pan met kokend water in ca. 10 minuten gaar.
* Verhit de olie in een wok. Bak de reepjes spek bruin.
* Schep de knoflook, champignons en paprika erdoor en bak de champignons in ca. 3 minuten op hoog vuur bruin. Voeg de tomaatstukjes en gedroogde pepertjes toe en verwarm het geheel ca. 5 minuten op zacht vuur.
* Giet de pennen af en meng de pasta door de tomatensaus. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
* Geef er versgeraspte Parmezaanse kaas bij. Lekker met een gemengde rucola-salade.