Bereidings tijd: 15 minuten
Aantal: 2
Ingredienten
– 3 el bloem
– 1 1/2 tl zout
– 3 el tahinpasta
– 4 el knoflooksaus
– 1/2 stuk komkommer
– 1/2 tl komijnpoeder
– 1-2 tl cayennepeper
– 4 stuks pitabroodjes
– 1 snufje zwarte peper
– 2 stuks geklopte eieren
– 2 kopjes tomatenblokjes
– 1/2 kopje fijngesneden lenteui
– 4 kopjes gekookte kikkererwten
– 1/2 kopje fijngesneden selderie
bereidingswijze
Doe alle ingredienten in de blender en pureer het: als je het liever wat grover houdt: kort aanzetten.
Koud laten worden.
Met bebloemde handen van het mengsel balletjes maken van ca. 2-3 cm doorsnee.
Licht bestrooien met bloem en evt. afwerken met paneermeel. Olie verhitten tot 180 C en de balletjes hierin frituren.
Onmiddellijk serveren in pitabroodjes met een fijngesneden komkommer, wat sla, alfalfa, dobbelsteentjes tomaat, eventueel wat pittige pepertjes.
Als saus bijvoorbeeld tomatensaus of sambalsaus.