3,300
bereidingstijd 30 min, in de oven 30 min
onbekende koks

Fi­lop­akketje met wor­tel en kaas

Bereidings tijd: bereidingstijd 30 min, in de oven 30 min

Aantal: 4

Ingredienten

– 2 el olijfolie
– 40 g boter, gesmolten
– 1 bos peen, geschrapt
– 3 tl sesamzaad (bakje 100 g)
– 1 bakje pijnboompitten (80 g)
– 1 pak filodeeg (diepvries), ontdooid
– 1 zakje bosui (3 stuks), fijngesneden
– 1 el pesto alla genovese (duopak 2 x 90 g)
– 4 takjes basilicum, de blaadjes fijngesneden
– 1 pakje witte kaasblokjes (200 g), verkruimeld

bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd 300 g wortel grof en kook 4 min. Giet af en laat afkoelen.
2. Rooster de pijnboompitten 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Meng met de wortel, kaas, bosui, basilicum en peper en zout naar smaak.
3. Meng de boter, pesto en 1 el olie. Bestrijk al het deeg hiermee en maak 2 stapeltjes van 5 plakjes.
4. Verdeel het wortelmengsel over de stapeltjes, vouw er pakketjes van en leg ze met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met 1 el olie en strooi het sesamzaad erover.
5. Bak de pakketjes ca. 30 min. in de oven. Snijd ze doormidden en serveer.

TIP!
Lekker met tomatensalade.

Waardering

(10 beoordelingen)