14,494
15 min
onbekende koks

Gebakken witlof met champignons en balsamicoazijn

Bereidings tijd: 15 min

Aantal: 4

Ingredienten

– 4 struiken witlof
– 2 el olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 1 teen knoflook, fijngesneden
– 1 bakje champignons (250 g)
– 1 tl gedroogde tijm
– 4 el balsamicoazijn

bereidingswijze

Bereiden
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Haal de bladeren los, was en droog ze. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook, de champignons en de tijm toe en bak 3 min. mee. Voeg het witlof en de balsamicoazijn toe en roerbak nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout.

Waardering

(180 beoordelingen)