2,185
bereidingstijd 1 uur, 12 uur laten intrekken
onbekende koks

Geurige mandarijntjes

Bereidings tijd: bereidingstijd 1 uur, 12 uur laten intrekken

Aantal: 6

Ingredienten

– 1 steranijs
– 200 g suiker
– 1 kruidnagel
– 1 kaneelstokje
– 3 kardemompitten
– chocoladekrullen
– mespuntje saffraanpoeder
– 4-6 el mandarijnenlikeur
– 12 grote, stevige mandarijnen
– 1 vanillestokje, opengesneden

bereidingswijze

1. Pel de mandarijnen voor de helft, dat ziet er leuk uit.
2. Doe de suiker in een pan met alle specerijen.
3. Voeg de mandarijnen toe en zo veel water tot de mandarijnen onder staan.
4. Breng aan de kook en laat op zacht vuur circa 30 min. koken.
5. Neem de mandarijnen uit de pan.
6. Laat het kookvocht indampen tot een siroop.
7. Laat het afkoelen en roer de likeur erdoor. Schenk de siroop over het vruchtvlees van de mandarijnen.
8. Laat in de koelkast 12 uur intrekken.
9. Garneer de mandarijnen met een chocoladekrul.

Waardering

(0 beoordelingen)