Graansalade met tuinbonen en doperwtjes

Bereidings tijd: Onbekend

Aantal: 1 portie

Ingredienten

– munt
– stukje feta
– handje radijs
– handje hazelnoten
– 75 gr gemengde granen
– 100 gr verse doperwtjes
– handvol honing tomaatjes
– 1 kg tuinbonen, dubbel gedopt
Dressing:
– zout
– peper
– 1/2 el honing
– 2 el olijfolie
– 1 el mango azijn
– sap van 1/2 citroen

bereidingswijze

1.Kook de granen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, spoel af en laat afkoelen.
2.Kook de tuinbonen voor een drie minuutjes, spoel na en laat even afkoelen voor je ze dubbeldopt. (dubbeldoppen is het verwijderen van de tuinbonen uit de schil, koken en daarna de taaie buitenste schil van de boontjes afhalen zodat je alleen de felgroene binnenkant overhoudt)
3.Snij de tomaatjes en de radijs in kwartjes
4.Rooster de hazelnoten in een dun laagje olie goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
5.Doe de granen en de boontjes in een grote kom. Doe de radijs en tomaat erbij en roer de dressing erdoor.
6.Als je klaar bent om te serveren bestrooi je het met de geroosterde hazelnoten en verkruimel je er een beetje feta overheen.

Waardering

(5 beoordelingen)