Bereidings tijd: 20 - 30 min
Aantal: Onbekend
Ingredienten
– nootmuskaat
– 1 spitskool
– peper en zout
– klontje boter
– 100 g pijnboompitjes
– 250 g Hollandse garnalen (ongepeld)
Voor de bisque:
– 200 g ui
– 1 selderij
– 200 g wortel
– 2 dl witte wijn
– 1 scheut cognac
– 3 el tomatenpuree
– 1 kg garnaalkoppen
Voor de espuma:
– 500 g melk
– 400 g slagroom
– 300 g bintjesaardappel
bereidingswijze
1. Pel de Hollandse garnalen en bewaar de koppen voor de bisque te maken.
2. Versnij de spitskool zeer fijn, kook kort in gezouten water, stoof op het moment aan met een klontje boter en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
3. Maak een bisque met de ingredienten.
4. Kook voor de espuma de bintjesaardappelen in de melk, kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
5. Mix het geheel fijn en giet af in een puntzeef.
6. Meng dit vocht met de slagroom en bewaar in de espumafles.
7. Maal de pijnboompitjes zeer fijn tot een crumble.
8. Dresseer het bord. Werk
af met gefrituurde schijfjes van bintjesaardappel.