Kattentongen

Bereidings tijd: Onbekend

Aantal: 1

Ingredienten

– 2 eiwitten
– mespuntje zout
– 100 g poedersuiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 100 g Koopmans Kristalbloem
– 100 g zachte boter of margarine

Keukengerei
Bakpapier
Spuitzak met een glad spuitje

Oventemperatuur
Gasoven: stand 4
Heteluchtoven: 160 graden C
Elektrische oven: 175 graden C

bereidingswijze

1 Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm deze voor.

2 Bekleed de bakplaat met bakpapier.

3 Klop de boter met de poedersuiker met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten romig.

4 Voeg de eiwitten toe, klop tot het eiwit goed is opgenomen (ca. 1 minuut).

5 Voeg het zout, de vanillesuiker en de bloem toe en klop dit op de hoogste stand in 1 minuut tot een luchtig beslag.

6 Vul de spuitzak met het beslag en spuit repen van 1cm x 6 cm met 5-6 cm tussenruimte op de bakplaat.

7 Om de juiste vorm te krijgen, is belangrijk om het kattentongenbeslag gelijkmatig te spuiten op het bakpapier.

8 Bak de kattentongen in ca. 6-8 minuten gaar met een bruin randje.

Waardering

(10 beoordelingen)