Bereidings tijd: 25 minuten bereiden, 30 minuten wachten
Aantal: 25 stuks
Ingredienten
Ingredienten:
– 150 gr boter, zacht
– 150 gr lichtbruine basterdsuiker
– 2 eieren
– 1 theelepel gemberpoeder (djahe)
– 400 gr zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
Materialen:
– deegroller
– bakplaat, bekleed met bakpapier
– koekvormpjes
bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden C. Kneed boter, suiker, eieren, gember, bakmeel en een mespunt zout door elkaar tot een soepel deeg. Bestuif het aanrechtblad met bakmeel of bloem. Rol het deeg uit tot een plak van 1/2 cm dik. Steek met koekvormpjes koekjes uit het deeg. Leg ze op de bakplaat en bak de koekjes in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes ca. 30 minuten afkoelen en versier de koekjes met bijvoorbeeld poedersuiker.