1,666
1 uur en 20 min
onbekende koks

Kikkererwtentaart

Bereidings tijd: 1 uur en 20 min

Aantal: 6

Ingredienten

– 1 ei
– puree
– zout en peper
– 150 ml rode wijn
– 4 el halfvolle melk
– 2 uien, fijngesneden
– 2 el olijfolie extra vergine
– 2 knoflookteentjes, uitgeperst
– 3 el vers basilicum, fijngehakt
– 2 courgettes, in plakjes gesneden
– 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
– 50 g parmezaanse kaas, vers geraspt
– 2 blikken kikkererwten à circa 410 g
– 2 blikken tomatenblokjes à circa 400 g
– 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
– 2 el tomatenpuree (van zongedroogde tomaten)
– 1 kg aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
– 50 g zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt en fijngesneden
– 1 rode paprika, zonder zaadlijsten en in dobbelsteentjes gesneden

bereidingswijze

1. Verhit 1 el van de olie in een grote koekenpan en bak hierin de ui, selderij, paprika en knoflook circa 5 minuten. Voeg de courgette, kikkererwten, tomatenblokjes met sap, tomatenpuree, wijn en gedroogde kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper en meng goed.
2. Breng het mengsel aan de kook en temper dan het vuur. Laat het met het deksel op de pan onder af en toe roeren 20 minuten sudderen. Neem daarna het deksel van de pan, zet het vuur hoger en verwarm onder af en toe roeren nog eens 10-15 minuten, tot het vocht iets is ingedikt.
3. Doe ondertussen de stukjes aardappel in een pan en kook ze in 15-20 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 200 °C.
4. Giet de stukjes aardappel goed af en doe ze weer in de pan. Voeg melk en de resterende 1 el olie toe en pureer. Klop het ei, de parmezaanse kaas, zongedroogde tomaat en basilicum erdoor en breng op smaak met zout en peper. Meng goed.
5. Schep het groentemengsel in een ovenschaal. Verdeel de puree er zodanig over dat de groenten volledig bedekt zijn. Decoreer de bovenkant met behulp van een vork.
6. Bak de taart in 25 minuten mooi bruin. Serveer warm.

Waardering

(0 beoordelingen)