Bereidings tijd: 30 minuten
Aantal: 4 personen
Ingredienten
2 eieren
300 ml melk
150 g bloem
1 blik maïskorrels (300 g)
1 bakje cherrytomaten (250 g)
g kaas gemalen (zakje a 175 g)
1 pak spinazie à la creme (450 g diepvries)
1 eetlepel verse tijm blaadjes (zakje a 15 g)
6 eetlepels olijfolie (gran fruttato fles a 500 ml)
bereidingswijze
Beslag kloppen van bloem, eieren, melk en snuf zout. Cherrytomaten halveren. Maïs uit laten lekken en in hakmolen of keukenmachine grof malen. Samen met tijm door het beslag mengen. In twee koekenpannen olijfolie verhitten en per keer twee pannenkoekjes bakken tot 8 stuks in totaal. Intussen spinazie verwarmen volgens aanwijzingen op verpakking. Een helft van pannenkoekjes bedekken met spinazie en bestrooien met ca. 25 g gemalen kaas per pannenkoek. Pannenkoek dubbelklappen en indien nodig opwarmen in pan of magnetron. Tomaat op smaak brengen met zout en versgemalen peper, besprenkelen met olijfolie en serveren bij gevulde maïspannenkoekjes.