Bereidings tijd: 10 minuten
Aantal: 1
Ingredienten
voor 3 deciliter:
– zout
– soja of worcestersaus
– 4 dunne plakken citroen
– 1/2 rode peper (lombok)
– 2,5 deciliter tomatensap
– 2-3 eetlepels citroensap
– tabasco of peper uit de molen
– 1 eetlepel bruine basterdsuiker
– 1 blikje (70 gram) tomatenpuree
– 2-4 eetlepels tequila of jenever
bereidingswijze
1. Klop het tomatensap en de tomatenpuree door elkaar.
2. Was en droog het pepertje. Verwijder de steel en snijd het pepertje overlangs open. Neem de zaadjes weg en snijd het vruchtvlees klein. Wrijf deze snippers in de vijzel goed fijn en klop een deel hiervan door de tomatenvloeistof.
3. Voeg daaraan de suiker, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels tequila en naar smaak tabasco, zout en heel weinig soja toe.
4. Plaats de drank afgedekt in de koelkast.
5. Controleer korte tijd voor het serveren of er misschien nog citroensap, tequila, tabasco, zout of soja toegevoegd moet worden.
6. Snijd de plakjes citroen tot aan het midden in. Plaats een plakje citroen op de rand van elk glas en vul dat met het Mexicaanse tomatensap.