Bereidings tijd: 25 min
Aantal: 4
Ingredienten
– 125 g tauge
– 4 eetlepels olie
– 1 ui, gesnipperd
– 300 g snelkookrijst
– 1 prei, in smalle ringen
– 3-4 eetlepels ketjap manis
– 400 g kipfilet, in blokjes
– 1-2 theelepels sambal oelek
– 1-2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
– 150 g gesneden witte kool (zakje a 300 g)
– 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
Materialen
– wok
bereidingswijze
Bereiden
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. In wok olie verhitten en kipblokjes in 2 min. rondom bruinbakken. Ui en knoflook toevoegen en 2 min. meebakken. Komijn en koriander erover strooien. Prei en kool door kip mengen en in 5 min. beetgaar laten worden. Rijst en tauge erdoor scheppen en gerecht op hoog vuur nog 3 min. bakken. Nasi op smaak brengen met ketjap, sambal en zout. Lekker met pindasaus (zie tip) en atjar.