Bereidings tijd: 60 minuten
Aantal: 4
Ingredienten
– olijfolie
– parmezaanse kaas
– 300 gram tagliatelle
– 1 rode ui, fijn gesneden
– 2 blikken gepelde tomaten
– versgemalen zout en peper
– 1 handvol verse bladpeterselie
– 2 tenen knoflook, fijn gesneden
– 2 handjes zwarte Kalamata olijven
– 1 hand kappertjes, water afgegoten
– 1 handvol verse majoraan (oftewel marjolein)
– 6 kleine ansjovisfilets, in stukjes gesneden
– 3 kleine gedroogde chilies, of 1 grote rode peper, in ringetjes gesneden
bereidingswijze
1. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en doe de rode ui hierbij, laat dit op zacht tot middelhoog vuur ”˜karameliseren’, wat automatisch gebeurt door het zoete uit de ui.
2. Als de ui iets goudbruin is, voeg dan de peper en de knoflook toe. Bak ook dit mooi goudbruin.
3. Voeg vervolgens de stukken ansjovis toe. Bak dit mee totdat de visjes opgelost zijn.
4. Voeg vervolgens de tomaten toe en de verse majoraan.
5. Zet het vuur laag en laat het geheel zo’n 40 minuten pruttelen, zodat de tomaten los koken en een mooie saus gaan vormen. Even goed doorroeren zo nu en dan.
6. Kook je pasta volgens de aanwijzingen.
7. Voeg na 40 minuten de olijven, verse peterselie, kappertjes en zwarte olijven toe. Laat dit nog een paar minuten meepruttelen.
8. Schep een flinke pluk pasta op een bord en schep de saus erover.
TIP! Lekker met wat vers geraspte parmezaanse kaas er overheen en eventueel wat stukjes zuurdesembrood.