Bereidings tijd: 35 minuten
Aantal: 36
Ingredienten
– 1 ei
– 1/2 tl zout
– 1 tl baksoda
– 2 tl bakpoeder
– 200 basterdsuiker
– 1 tl kaneelpoeder
– 300 gr witte bloem
– 1 tl vanille-extract
– 75 gr walnoten, gehakt
– 1 eetlepel sinaasappelrasp
– 250 gr pompoenpuree uit blik
– 125 gr boter, op kamertemperatuur
– 100 gr verse cranberry’s, gehalveerd
bereidingswijze
1. De oven voorverwarmen op 190 graden/gasstand 5.
2. Bakplaten invetten of met bakpapier beleggen.
3. In een grote mengkom boter en suiker licht en luchtig opkloppen.
4. Vanille, ei en pompoen erdoor kloppen.
5. Bloem, bakpoeder, baksoda, zout en kaneel in een kom zeven en goed vermengen.
6. De gehalveerde cranberry’s, sinaasappelrasp en walnoten er doorheen roeren.
7. In theelepelgrote koekjes over de ingevette bakplaten verdelen.
8. Bak ze dan in 10-12 minuten gaar.