1,067
10 minuten
onbekende koks

Sinaasappel wentelteefjes

Bereidings tijd: 10 minuten

Aantal: 1

Ingredienten

– 2 eieren
– 50 gram suiker
– 6 ml volle melk
– 1 eetlepel boter
– 2 eetlepels kaneel
– sap van 1 sinaasappel
– 75 gram fijne marmelade
– schaafsel van 1 sinaasappelschil
– 2 dik gesneden sneetjes witbrood

bereidingswijze

1. Giet de melk samen met de eieren, het sinaasappelschaafsel en de kaneel in een ruime, ondiepe kom.
2. Roer het geheel goed door elkaar.
3. Week het brood in het mengsel. 2 minuten per kant.
4. Terwijl het brood weekt breng je de sinaasappelsap, de marmelade en de suiker aan de kook in een pannetje.
5. Draai het vuur lager zodra het kookt en laat de saus op een klein vlammetje 3-4 minuten sudderen.
6. Verhit de boter in een koekenpan en bak het weke brood tot het goudbruin is. (ongeveer 2 minuten per kant)
7. Dien de wentelteefjes op met een beetje van de saus eroverheen, en een beetje van de saus op het bord.

Waardering

(3 beoordelingen)