Bereidings tijd: Onbekend
Aantal: 4 personen
Ingredienten
– 1 eidooier
– 1tl Dijon mosterd
– 25ml arachideolie
– 1tl witte wijnazijn
– snufje paprikapoeder
– snufje gedroogde tijm
– 100ml cocktailgarnalen
– 25ml olijfolie- 2el ketchup
– 4 mooie baby gem slablaadjes
– het knapperige hart van de baby gem
– om te serveren: kleine blokjes tomaat (binnenkant verwijderen) of gehakte rode peper en schijfjes citroen
bereidingswijze
1. Meng de eidooier, witte wijnazijn, mosterd, paprikapoeder, arachideolie, olijfolie en 1el ketchup in de keukenmachine of met een handmixer in een kom totdat je een romige, zachtroze saus krijgt. Proef en voeg eventueel naar smaak nog meer ketchup toe. Maar let op, de ketchup mag niet overheersen.
2. Hak het hart van de baby gem fijn en meng dit in een kom met de cocktailgarnalen, tijm en cocktailsaus.
3. Leg de baby gem slablaadjes op een grote schaal en vul deze met de garnalencocktail. Als je nog wat over hebt, vul je nog wat extra slablaadjes. Daar heb je er toch nog genoeg van liggen. Strooi er wat blokjes tomaat (kidsproof) of rode peper over en garneer met de schijfjes citroen.