14,342
Meer dan 1 uur
onbekende koks

Spaghettitaart

Bereidings tijd: Meer dan 1 uur

Aantal: 4

Ingredienten

– 1 ui
– bloem
– zout
– peper
– ½ l melk
– 40 g boter
– nootmuskaat
– 500 g tagliolini
– 300 g spekreepjes
– 3 salie (blaadjes)
– 2 el parmezaan (geraspt)
– 1 pizzabodem (kant-en-klare deeg)
– 350 g pompoen (vruchtvlees, in blokjes van 1 cm)

bereidingswijze

1 Voorbereiding:
Snipper de ui.

Snij 350 g vruchtvlees van de pompoen in blokjes van 1 cm.

Laat de kant-en-klare deegbodem voor pizza 20 minuten rusten op kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 220°C.

2
Stoof de pompoenblokjes samen met de ui en 3 salieblaadjes in 40 g boter.

3
Blus met 1/2 liter melk. Laat 25 tot 30 minuten zachtjes garen, tot de melk verdampt is en de pompoen zacht.

4
Kook ondertussen de pasta beetgaar in ruim gezouten water. Bak de spekreepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, laat uitlekken op keukenpapier.

5
Verwijder de salieblaadjes uit het pompoenmengsel en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Mix fijn.

6
Leg het deeg in een beboterde en met bloem bestrooide taartvorm (20-22 cm diameter) en laat het wat over de rand hangen.

7
Vermeng de pasta met de pompoen en het spek, vul er de taart mee. Bestrooi met 2 eetlepels geraspte parmezaan.

8
Vouw het overhangende deeg naar binnen en zet de taart 25 minuten in de oven. Lekker met tomatensalade.

Waardering

(25 beoordelingen)