Bereidings tijd: 30 minuten
Aantal: 2 personen
Ingredienten
1 ei
100 g bloem
2 eetlepels boter
200 ml volle melk
250 g cherrytomaten
1 dunne prei, in ringetjes
1 teentje knoflook, geperst
125 g champignons (fijn), in kwarten
125 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine blanc)
1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngehakt
bereidingswijze
Bloem boven kom zeven, mespunt zout toevoegen. Kuiltje in bloem maken, ei erboven breken en helft van melk toevoegen. Met garde vanuit midden tot glad beslag roeren. Rest van melk langzaam toevoegen tot beslag gewenste dikte heeft. Peterselie erdoor roeren. In wok of hapjespan 1 el boter verhitten en prei met champignons en knoflook 5 min. bakken. Vuur laag draaien en tomaatjes toevoegen. Nog 5 min. zachtjes bakken, tot prei gaar is. Groentemengsel op smaak brengen met zout en peper. In koekenpan 1/2 el boter verhitten. Van helft van beslag pannenkoek bakken. Op warm bord leggen en warmhouden (in aluminiumfolie of oven van 150 °C). Rest van boter smelten en tweede pannenkoek bakken. Groentemengsel over onderste helft van beide pannenkoeken verdelen. Geitenkaas erboven verbrokkelen. Pannenkoeken dubbelvouwen.