10,304
30 minuten
onbekende koks

Tompouce van wentelteefjes en met vanille-ijs en karamelsaus

Bereidings tijd: 30 minuten

Aantal: 10

Ingredienten

– 1 el. kaneel
– 250 ml. melk
– 100 gr. boter
– 4 stuks eieren
– 250 gr. suiker
– 500 ml. slagroom
– 10 bollen vanille-ijs
– 20 sneetjes broden, wit

bereidingswijze

Laat 150 gram suiker in een steelpan karamelliseren en blus af met de slagroom(pas op kan overkoken). Plaats de pan terug op laag vuur en laat de suiker oplossen. Bind het mengsel met een eetlepel curstard. 2. Doe de melk en de eieren in een kom en klop alles goed door elkaar. 3. Verhit boter in een koekenpan, wentel 2 sneetjes brood door het melkmengsel en bak de sneetjes in de boter bruin. Bak zo alle sneetjes brood en leg ze op een snijplank. 4. Bestrooi de plakjes met een mengsel van kaneel en suiker. Steek met een steker ronde plakjes uit. 5. Maak van de plakjes en een bol ijs een tom pouce, plaats op een bord en schep de saus rondom.

Waardering

(24 beoordelingen)