24,868
30 min, wachten 60 min
onbekende koks

Varkenshaas met gekonfijte ui

Bereidings tijd: 30 min, wachten 60 min

Aantal: 4

Ingredienten

– 1/2 eetlepel balsamicoazijn wit
– 50 gr boter
– 8 plakken Jambon d’Ardenne
– 4 varkenshaasjes
– 150 ml sinaasappelsap
– 1 zak rucola (sla, 75 gr)
– 1 eetlepel tijmblaadjes (bakje a 15 gr)
– 4 rode uien, gepeld en elk in 6 partjes gesneden

Materialen
– bakpapier
– lage ovenschaal
– kleine ovenschaal, ingevet

bereidingswijze

Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de uien in het ovenschaaltje. Bestrooi met (grof zee)zout, (versgemalen) peper en tijm en druppel er 1 eetlepel azijn over. Voeg 20 g boter toe in klontjes. Dek de uien af met bakpapier en schuif ze in de oven. Laat de uien in 25-30 min. gaar worden. Laat de uien afkoelen. Halveer de plakken ham in de lengte. Snijd de varkenshaasjes in de lengte diep in en vul ze met de gekonfijte ui. Wikkel elk varkenshaasje stevig in 4 halve plakken ham. Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak het vlees in 10 minuten rondom bruin. Leg de varkenshaasjes naast elkaar in een lage ovenschaal. Roer het sinaasappelsap door het bakvet, laat inkoken tot een jus en schenk deze over het vlees.

Bereiden
Verwarm de oven voor op 150 °C. Doe de varkenshaasjes 20-30 minuten in de oven. Snijd het vlees in plakken van 2 cm dik en leg deze dakpansgewijs op 4 warme borden. Leg er wat rucola bij. Serveer de jus erbij.

Waardering

(129 beoordelingen)