1,429
10 minuten
onbekende koks

Vietnamese rijstpapierrolletjes

Bereidings tijd: 10 minuten

Aantal: 4

Ingredienten

– rijstpapier
– 1 tl olijfolie
– rasp van 1 limoen
– 1 avocado, in dunne plakjes
– verse koriander, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 komkommer, in dunne reepjes
– paar blaadjes verse munt, fijngehakt
– rijstvermicelli, gekookt en afgekoeld
– 2 wortels, geschild en in dunne reepjes
– 500 gram kip, in kleine stukjes gesneden

bereidingswijze

1. Maak eerst de marinade voor de kip. Doe hiervoor de olie, limoenrasp en knoflook in een kom en roer goed door. Doe de stukjes kip erbij en laat een uurtje staan. Bak deze vervolgens tot ze gaar zijn. Laat afkoelen.

2. In de tussentijd zorg je ervoor dat je je groenten sorteert, zodat je het straks makkelijk kunt pakken. Dus een hoopje wortel, hoopje komkommer en hoopje avocado.

3. Doe vervolgens de munt bij de afgekoelde kip. Meng goed.

4. Nu komt het leukste gedeelte: het vullen van de rollen! Zorg dat je een schoon werkblad hebt met genoeg ruimte. Neem een bakje met lauwwarm water en dip daar 1 velletje rijstpapier in. Op deze manier wordt het papier zacht en kun je er mee werken.

5. Leg wat stukjes kip (net zoals bij een wrap) op het rijstpapier, leg daar wat rijstnoodles op en daarboven op een beetje van de verschillende groenten. Vervolgens strooi je daar wat verse koriander overheen. Vouw de zijkanten naar binnen en rol vervolgens op tot een mooi rolletje. Herhaal dit tot je genoeg rolletjes hebt.

TIP! Serveer met verschillende dipsausjes.

Waardering

(6 beoordelingen)