Bereidings tijd: 20 minuten
Aantal: 4
Ingredienten
– 4 eetlepels mayonaise
– 200 gram farfalle pasta
– 1 teen uitgeperste knoflook
– 1 schoongeboende sinaasappel
– 2 eetlepels olijfolie eventueel
– 400 gram tomatenblokjes uit blik
– 1 liter groentebouillon van tabletten
– 300 gram ontdooide tuinbonen uit de diepvries
– 200 gram aspergetips of geschilde asperges in kleine stukjes
bereidingswijze
1.Breng in een ruime pan de groentebouillon en tomatenblokjes aan de kook. Strooi de farfalle in de pan en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer regelmatig over de bodem van de pan. Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de asperges en tuinbonen toe.
2.Roer intussen in een kommetje de knoflook door de mayonaise. Rasp boven de mayonaise 1 theelepel van de schil van de sinaasappel en roer het sausje goed door elkaar.
3.Proef de soep en voeg eventueel naar smaak zout en peper toe. Schep de soep in 4 diepe borden en druppel eventueel de olijfolie erover. Schep een beetje van de saus in de soep en serveer de rest erbij.