Bereidings tijd: Onbekend
Aantal: 4
Ingredienten
– zout
– peper
– 1 eidooier
– 25 g boter
– 2 dl room, lichte
– 1 l kippenbouillon
– 1 teentje knoflook (gehakt)
– 1 ui (middelgroot, gesnipperd)
– 750 g witloof (in grove stukken)
– 1 bakje kervel (vers of diepvries)
bereidingswijze
1
Pel en snipper de ui.
Maak het witloof schoon, verwijder het bittere koontje onderaan. Snij de struikjes in grove stukken.
Hak de knoflook.
2
Stoof het witloof en de ui in de boter.
3
Doe er de kippenbouillon en knoflook bij en kruid met peper en zout. Laat 10 minuten zacht koken met deksel. Mix de soep.
4
Klop de eidooier los met de room. Schenk er een soeplepel gemixte soep bij. Roer goed glad. Schenk het roommengsel – goed roerend – bij de soep. Doe de kervel erbij. Laat een paar minuten flink doorwarmen.