59,686
35 min
onbekende koks

Surinaamse nasi

Bereidings tijd: 35 min

Aantal: 1

Ingredienten

– 1 grote ui
– maggieblokjes
– 500 gram rijst
– 1/2 kopje water
– 4 eetlepels olie
– 3 takjes selderij
– 400 gram kipfilet
– 1/2 theelepel trasi
– 5 teentjes knoflook
– 1/2 theelepel djinten
– 2 eetlepels chili saus
– 1/2 theelepel ketoembar
– 1 theelepel zwarte peper
– 1 theelepel geraspte gember
– 5 eetlepels zoete marinade ketjap
– 7 eetlepels zoute ketjap (black soysaus/ketjap manis)

bereidingswijze

1. Kook de rijst gaar met een flinke scheut ketjap, 2 maggiblokjes en 1 eetlepel olie en en laat het daarna afkoelen.
2. De kipfilet in wat water gaar koken met 2 maggiblokjes, 1 teentje knoflook en 1 takje selderij. Snij de kipfilet daarna in kleine stukjes.
3. Versnipper de ui, pers de 4 teentjes knoflook, rasp de gember, de selderij fijnsnijden.
4. In een wok met hete olie de ui, trassi, knoflook en gember fruiten. Daarna de stukjes kipfilet toevoegen.
5. Na 1 minuutje gaan de overige ingredienten erin: zoute ketjap, gekruide marinade ketjap, chili saus, zwarte peper, djinten, ketoembar, 1/2 kopje water en maggiblokjes naar smaak.
6. Laat dit geheel 4 minuten doorbakken in de wok.
7. Daarna beetje bij beetje de bruine gekookte rijst erbij doen en goed omscheppen, het gaat beter met 1 lepel in elke hand. Eventueel op smaak brengen met aromat, zout, suiker.
8. Voeg op het laatst de selderij toe en mix deze door de nasi.

TIPS! Lekker met komkommer, tomaat, sambal en kroepoek. En heerlijk met gestoofde of geroosterde kippenbouten of kipsate met pindasaus.

Waardering

(204 beoordelingen)