2,684
20 minuten
onbekende koks

Gambas al ajillo

Bereidings tijd: 20 minuten

Aantal: 4 personen

Ingredienten

– grof zeezout
– 1 laurierblaadje
– 100 ml olijfolie extra vierge
– 4 teentjes knoflook, in plakjes
– 2 takjes peterselie, fijngehakt
– gedroogd chilipepertje uit molentje
– 500 g gepelde rauwe tijgergarnalen (diepvries)


bereidingswijze

1. Garnalen ontdooien door ze enkele minuten onder te dompelen in warm water.
2. Laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. In diepe koekenpan of hapjespan olie verwarmen.
3. Knoflook met laurierblaadje zachtjes bakken, tot geur vrijkomt.
4. Beetje chilipeper erboven malen.
5. Garnalen toevoegen en op matig vuur al omscheppend in 3-5 min. gaarbakken.
6. Garnalen over vier warme lage schaaltjes (van Spaans aardewerk) verdelen, laurier verwijderen. Zeezout en peterselie erover strooien.
TIP: Lekker met boerenbrood (bijv. pain de campagne).

Waardering

(16 beoordelingen)