Bereidings tijd: 30 minuten
Aantal: 2
Ingredienten
– 1 el olie
– 2 tl kurkuma
– 1 ui, gesnipperd
– 1 el gehakte koriander
– 1 rode chilipeper, gehakt
– 2 tenen knoflook, geperst
– 400 ml kokosmelk uit blik
– 400 g tomatenblokjes uit blik
– rijst en papadums, voor erbij
– 10 grote rauwe garnalen, gepeld
– een stuk gember van 3 cm, geschild, in plakjes
bereidingswijze
1. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui 8-10 minuten.
2. Voeg de chilipeper, knoflook, gember en kurkuma toe en bak ze enkele minuten mee.
3. Doe de kokosmelk en tomaten erbij.
4. Breng het mengsel aan de kook en laat het 10-15 minuten sudderen, tot het dik is.
5. Voeg de garnalen toe en kook ze 5 minuten.
6. Garneer met koriander en serveer met rijst en papadums.