Bereidings tijd: 40 minuten
Aantal: 4
Ingredienten
– 200 gram bloem
– ’n snufje zout
– ca. 125 ml lauwwarm water
– 1 eetlepel zonnebloem- of olijfolie
– 1 gram gist (’n snufje tussen duim en wijsvinger)
strooisels voor de garnering zoals:
maanzaad, sesamzaad, komijnzaad, karwijzaad, paprikapoeder, grof zeezout
bereidingswijze
1. Los de gist op in ’n klein beetje lauwwarm water.
2. Meng het bloem, zout, olie en gist door elkaar.
3. Giet er vervolgens zoveel lauwwarm water bij als je nodig hebt om er een samenhangend en soepel deeg van te maken (soms heb je wat meer nodig, soms wat minder).
4. Bestuif je werkvlak met wat bloem en kneed het deeg zeker 10 minuten tot het glad en zacht is.
5. Leg de deegbal in een (ingevette) kom, dek af met plastic folie en laat het 1-1,5 uur rijzen.
6. Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
7. Rol het deeg zo dun mogelijk uit en leg de deeglap op de bakplaat met het bakpapier.
8. Bestrijk het deeg licht met water en bestrooi met het zeezout, de zaadjes en/of kruiden − wat je lekker vindt!
9. Bak de lavash crackers in de voorverwarmde oven in ca. 15 minuten egaal goudbruin en knapperig.