9,924
4 uur en 10 min
onbekende koks

oosterse sesamkip

Bereidings tijd: 4 uur en 10 min

Aantal: 4

Ingredienten

– 1 eetlepel ketjap
– 2 theelepels maïzena
– 1 eetlepel sesamolie
– 2 eetlepels sesamzaad
– 2 eetlepels rijstwijn
– 1 eetlepel citroensap
– 1 teentje knoflook, geperst
– 2 eetlepels plantaardige olie
– 1 mespuntje gemalen chilipepers
– 1 eetlepel vers geraspte gember
– 110 gr verse champignons, in vieren
– 500 gr kipfilet, in stukjes van 1 cm
– 1 groene paprika, in zeer smalle reepjes
– 4 lente-uitjes, diagonaal gesneden in stukjes van ong. 1 cm

bereidingswijze

1. Voor de marinade: In een bord of kom maïzena met rijstwijn (of droge sherry) mengen. Citroensap, ketjap, chilipepers, gember en knoflook toevoegen. Mengen, de kipreepjes erdoor roeren en een sauslaagje geven. Afdekken en 3-4 uur in de koelkast laten marineren.

2. In een wok of grote koekenpan op een middelhoog vuur het sesamzaad onder constant roeren goudbruin roosteren. De zaadjes uit de pan halen en apart zetten.

3. In dezelfde wok of koekenpan op een laag vuur sesamolie en plantaardige olie verhitten.

4. Kip afgieten, marinade bewaren, en de kip in kleine porties tegelijk roerbakken tot deze bruin is. Met een schuimspaan uit de pan scheppen en apart zetten.

5. Champignons en groene paprika 2-3 minuten in dezelfde wok bakken. Lente-ui toevoegen en 1 minuut verder bakken.

6. Kip aan de pan toevoegen en 2-4 minuten onder constant roeren verder warm laten worden en alle ingredienten met saus bedekken. Geroosterd sesamzaad erover strooien en direct serveren.

Waardering

(33 beoordelingen)