Bereidings tijd: 40 min
Aantal: 36 stuks
Ingredienten
– 1 ei
– 250 g boter
– 450 g bloem
– 300 gr suiker
– 2 theelepels baksoda
– 2 theelepels kaneelpoeder
– 2 theelepels gemberpoeder
– 4 eetlepels sinaasappelsap
– 1 eetlepel rietsuikerstroop
– 2 theelepels sinaasappelrasp
– 2 theelepels gemalen kruidnagel
bereidingswijze
1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Bakplaten met bakpapier beleggen.
2. In een grote kom boter en suiker romig opkloppen. Ei, rietsuikerstroop, sinaasappelsap en sinaasappelrasp erdoor roeren. Bloem, baksoda, kaneel, gember en gemalen kruidnagel in een kom zeven en het geheel tot een goed gemengd deeg roeren.
3. Het deeg uitrollen tot een dikte van 0,25 cm en met koekstekers in de gewenste vorm snijden. Op de bakplaat leggen en 8-10 minuten in de voorverwarmde oven bakken, vervolgens op een rooster laten afkoelen.