1,388
30 minuten
onbekende koks

Zomerse pasta met honingkip en spinazie

Bereidings tijd: 30 minuten

Aantal: 4 personen

Ingredienten

– zout
– zeezout
– 4el honing
– 200gr spinazie
– 1tl gemberpoeder
– 2 rode paprika’s
– 200gr cherrytomaten
– gemalen zwarte peper
– olijfolie extra vergine
– amandelschaafsel, geroosterd
– 250gr kipfilet of kippendijen
– snuf gemalen chili (naar smaak)
– 300 gram spelt of volkoren pasta

bereidingswijze

1. Kook de pasta al dente in ruim kokend water met zout. Giet af en laat staan tot later gebruik.
2. Snijd de kip in stukjes. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak hierin de stukjes kip goudbruin. Voeg de gemberpoeder, chili en een snufje zout toe. Als de kip gaar en bruin is, schenk je de honing erbij. Roer door en laat nog even mee pruttelen. Zet daarna het vuur uit.
3. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in stukjes. Hak de spinazie grof en halveer de cherrytomaten.
4. Pak een grote schaal en schep hier de pasta en honingkip (met honing die nog in de pan zit) in. Voeg de paprika, spinazie en cherrytomaten toe en schenk er een flinke scheut olijfolie extra vergine over. Roer goed door, proef en breng op smaak met peper en zout. Serveer de pasta lauwwarm en strooi er nog wat geroosterd amandelschaafsel over.

Waardering

(6 beoordelingen)